ONE Agency verstevigt marktpositie met de overname van CrossCheck

ONE Agency verstevigt marktpositie met de overname van CrossCheck

  • ONE Agency consolidates its market position with the acquisition of CrossCheck

ONE Agency, de grootste Belgische integrator en service provider op het vlak van open source Drupal-technologie en deel van de AUSY groep, kondigt vandaag de overname aan van de Gentse sectorgenoot CrossCheck (vroeger dotProjects). CrossCheck representeert een omzet van 2M€ en telt 24 medewerkers. Samen stellen de organisaties ruim 120 web-experten tewerk.

 

Na verschillende jaren van intensieve samenwerking op nationale en internationale projecten, slaan ONE Agency en CrossCheck de handen in elkaar. Deze keer niet alleen als partners, maar als collega’s.
CrossCheck is al sinds 2004 actief in de sector, en heeft een indrukwekkende portefeuille aan klanten en projecten opgebouwd. De focus ligt daarbij op strategische web-projecten die belangrijke business processen bij de klant aanraken en optimaliseren. Deze visie sluit volledig aan bij die van ONE Agency zelf.

 

De experten van CrossCheck zullen het team van ONE Agency versterken in het bestaande kantoor te Gent. De dagelijkse leiding van het kantoor in Gent blijft in handen van Luc Meertens en Frederik Van Outryve. Beiden zullen hun ervaring en competenties ook inschakelen in het bredere AUSY Belgium.

 

CrossCheck is een gezond, ervaren, en innovatief bedrijf. We ondersteunen met deze belangrijke acquisitie onze groeistrategie”, vertelt Andy Stynen, Director van ONE Agency.

 

De integratie in de AUSY Groep geeft ons de mogelijkheid om de zeer specifieke expertise die we de afgelopen 10 jaar ontwikkelden, op een nieuwe schaal toe te passen. Daarnaast biedt deze overname ook nieuwe mogelijkheden voor de carrière ontwikkeling van onze medewerkers.”, aldus Luc Meertens en Frederik Van Outryve.

 

Met deze overname verstevigt ONE Agency haar marktpositie rond Drupal technologie (http://www.drupal.org). De nieuwe combinatie blijft dan ook de grootste en meest ervaren leverancier van Drupal implementaties en diensten in België.

 

De aankondiging komt net op het einde van DrupalCon Amsterdam, de grote 6-maandelijkse conferentie voor Drupal-developers die de afgelopen week meer dan 2000 ontwikkelaars naar de Nederlandse hoofdstad bracht. Het populaire platform voor het bouwen van interactieve websites toont daarmee haar belang, niet alleen in de VS - waar de Belgische Drupal-oprichter Dries Buytaert al enkele jaren hoge ogen gooit met zijn bedrijf Acquia - maar vooral in Europa. Deze overname, de grootste in de sector dit jaar, is daar het levende bewijs van.

 

ONE Agency zal naast het versterken van haar core competencies de komende maanden ook verder investeren in de uitbouw van andere (web)technologiën. Dit zowel door overnames als door organische groei.”, besluit Andy Stynen, Director ONE Agency.