Pioneer Car

Pioneer Car

  • Een nieuwe website voor de grootste tak van Pioneer Corporation

In het najaar van 2015 lanceerde ONE Agency, na een analyse- en development-traject van meer dan zes maanden, de nieuwe Europese websites van Pioneer Car, het bekende merk van audio-radio’s, navigatie- en multimedia systemen. Naast de overkoepelende Europese website, werden meer dan 15 lokale landensites uitgerold.

Na een grondige technische en functionele analyse werd gekozen voor een “multi-site” setup waarbij de verschillende landensites bepaalde informatie kunnen delen, zoals bijvoorbeeld de technische specificaties van producten, en andere informatie lokaal kunnen beheren, zoals bijvoorbeeld de promotieacties in een specifiek land.

ONE Agency stond in voor de functionele analyse, de wireframes en UX-design, de grafische vormgeving, en de implementatie. 

De Pioneer Car websites bevatten o.a. een geavanceerde product-catalogus met zoek- en filtermogelijkheden; een “store-locator” die toelaat dealers in de buurt te zoeken; een overzicht van persberichten; en een dynamisch “drag-and-drop” blokkensysteem voor de webmasters om zelf nieuwe pagina-structuren aan te maken.

In een tweede fase werd ook het hele “Online Support” gedeelte van de Pioneer Car websites overgezet naar Drupal. Pioneer klanten kunnen nu inloggen, hun product registreren, hun inschrijving op de nieuwsbrief beheren, FAQ’s over hun product raadplegen, en software-updates downloaden.