Virtual Reality

April
2017
20
18:00
Waar? AUSY Belgium (DataFlow & ONE Agency), Esperantolaan 8 3001 Heverlee, België

Leen Segers (Co-founder en CEO bij LucidWeb) geeft je een overzicht van de meest relevante use cases in virtual reality (gezondheidszorg, retail, toerisme, entertainment …) en het geschatte marktpotentieel van deze subsectoren. Nadien presenteert ze het "Women in VR/AR Europe” initiatief, en meer precies het belang van meer diversiteit in deze boomende maar jonge sector, wereldwijd en in Europa.


Nadien geeft Thomas Balouet (Co-founder and CTO van LucidWeb) een introductie over de WebVR API. Hij stelt LucidWeb’s unieke webVR video player voor, en kan je zelf ook actief aan de slag met de code!

Meer informatie en inschrijven
  • Prijs: gratis
  • Maximum aantal deelnemers: 60
  • Interessant voor: (game) developers, designers, product ownersOver de spreker(s)

Leen Segers is een oude bekende uit de Belgische startup scene. In 2007 was ze een van de eerste key hires om het commercieel department van Netlog mee te helpen uitbouwen in Europa.

4 jaar later trok ze naar London om letterlijk achter de schermen te kunnen kijken van de grootste mediabedrijven: zowel technisch op technisch als op strategisch vlak. 

Ze keerde terug naar België in 2014 om naast Robin Wauters, Tech.eu te leiden als COO. Eind 2015 genoot ze van een eerste reiservaring in VR. Ze was meteen overtuigd dat de toekomst van online video virtueel is.

Leen houdt ervan vintage te combineren met nieuwe designstukken, zowel in interieur als kledij. Echt genieten doet ze van een dag die start met joggen op het strand, langs de zee.

Als IT engineer heeft Thomas een passie voor nieuwe technologieën. Hij startte zijn carrière als game-play developer in een Parijse studio die videospelletjes ontwikkelt. Daarna groeide hij verder in de richting van 3D websoftware en werkte hij 2 jaar lang full time rond virtual reality voor het web.

Hij kreeg de kans om 3 maanden door te brengen in de BoostVC VR incubator in San Francisco Bay Area. Dat was echt een openbaring, en ondertussen werkt hij al een jaar in zijn eigen web VR bedrijf LucidWeb.

Verder is Thomas erg geïnteresseerd in science fiction en bouwt hij mee aan het Metaverse.

Mis geen enkele Tech Talk

Geef hieronder je e-mailadres in. We brengen je op de hoogte zodra er nieuwe Tech Talks aan de kalender worden toegevoegd.