Wat kan virtual reality betekenen in ons dagelijkse leven?

Is en blijft VR een ver-van-ons-bed-show? Niet volgens Leen Segers. Zij is medeoprichter van LucidWeb, een VR en WebVR bedrijf dat gespecialiseerd is in consultancy en softwareontwikkeling. Tijdens onze Tech Talk over Virtual Reality lichtte ze een aantal interessante use cases toe. Daarmee toont ze aan dat VR in meer domeinen dan we misschien aanvankelijk denken een meerwaarde kan bieden.


2017-05-18 09:12 Lezen in 2 minuten

“THE TELEPORTER” VAN HOTELKETEN MARIOTT

Op reis gaan zonder je koffer te pakken? Het kan - of toch ongeveer. Hotelketen Mariott geeft je de kans om een strand in Maui (Hawaï) of de top van Tower 42 in Londen te bezoeken via virtual reality. Neem je plaats in “The Teleporter”, dan beleef je de minitrip niet alleen visueel. Je voelt ook de zwoele oceaanbries (hmm!) of de koude Londense lucht (brr!).

Benieuwd hoe de “reizigers” reageerden? Check het filmpje.

VIRTUAL REALITY HELPT VERLAMDE PERSONEN REVALIDEREN

Ken je het Walk Again project al? In São Paulo leren 8 verlamde mensen weer controle te krijgen over hun benen met behulp van VR. De interface van een heuse “hersencomputer” is verbonden met een simulatie in virtual reality. Hun benen zien bewegen via de virtual reality bril stimuleert hun lichaam en geest.

Eenvoudig gezegd: de patiënten leren eerst hun hersens het concept “wandelen” weer aan via virtual reality. Nadien trekken ze een uitwendig skelet aan dat geactiveerd wordt zodra ze denken aan “wandelen”. De resultaten zijn verbluffend: een persoon kreeg het voor elkaar om zelfstandig in de auto te stappen, terwijl iemand anders erin slaagde om een kind te baren.

Bekijk het filmpje en kom te weten hoe het project precies in z’n werk ging.

VR-CONCERT VAN JE FAVORIETE ARTIEST

En jawel, ook voor de muziekindustrie kan virtual reality heel wat mogelijkheden bieden. Meeslepende en interactieve muziekclips zijn zeker mogelijk, net zoals heuse VR-concerten. Bovendien zou je favoriete artiest een complete en interactieve wereld kunnen creëren die je als fan kan bezoeken via VR.

Muziekgroep Gorillaz maakte een van de leukste 360° videos van het moment. Bekijk de video met je cardboard en YouTube-app voor de tofste ervaring.

WAAROM MERKEN WE VR NOG NIET ALTIJD OP?

Ben jij nog niet in contact gekomen met virtual reality? Dat is niet abnormaal. Heel wat mensen hebben VR nog niet kunnen uitproberen. Dat komt enerzijds omdat niet iedereen er echt benieuwd naar is. En als je er niet nieuwsgierig naar bent, ga je bijvoorbeeld geen smartphone kopen die VR ondersteunt.

Anderzijds blijft virtual reality een dure business. Hoezo? De uitgever moet investeren in veel platformen, en ze nadien ook onderhouden. De apparaten die VR vandaag ondersteunen, doen dat veelal op basis van applicaties. Maar dat is niet de beste benadering: applicaties worden immers niet meer zo vaak gebruikt.

Op zoek gaan naar een andere aanpak die ervoor zorgt dat mensen vertrouwd raken met virtual reality is met andere woorden een belangrijke uitdaging voor de VR-industrie.

Las je deze blogartikels al?

AUSY LAN Party: 78 liter energiedrank gedronken [Infographic]

Op zondag 30 april organiseerden wij onze allereerste LAN Party! Heel wat straffe gamers gaven het beste van zichzelf tijdens een spannend CS:GO toernooi. Toffe prijzen, lekkere snacks, een overvloed aan energiedrankjes, maar vooral: een super leuke sfeer! 

2017-05-11 13:58 Lezen in 1 minuut

Chatbots: voordelen, nadelen, best practices

Wist je dat je een chatbot moet trainen? David De Block licht de voordelen en nadelen van chatbots toe en geeft je een aantal tips die je kan gebruiken als je zelf een chatbot ontwikkelt.

2017-04-20 15:26 Lezen in 2 minuten

Contentstrategie voor regiosites Westtoer

Hoe helpen wij Westtoer? We ontwikkelden niet alleen een multisite, maar hielpen hen ook met de contentstrategie en het uitrollen van een marketing automation strategie. Daarnaast zorgden we voor datakoppelingen met systemen van andere leveranciers en staan we in voor de hosting van de websites en -applicaties!

2017-04-05 08:37 Lezen in 4 minuten

Mis geen enkel blogartikel

Geef hieronder je e-mailadres in. We brengen je op de hoogte zodra er nieuwe artikels verschijnen.

Meer weten?

Een babbeltje kan nooit kwaad

Laat je nummer achter of stuur ons een bericht. Wij nemen dan met plezier contact met je op!