Chatbots: voordelen, nadelen, best practices

Chatbots verschijnen meer en meer, maar ze zijn vaak slechts zo slim als een 2-jarige. Dikwijls krijg je geen duidelijk antwoord op de vragen die je stelt, omdat chatbots je simpelweg niet begrijpen.

Een chatbot kan je op 2 manieren gebruiken. Enerzijds gaat dat met voice assistants - Slack, Siri en Alexa klinken je misschien wel bekend in de oren. Anderzijds gaat dat ook via een user interface, en meer specifiek via een conversational user interface. Da’s een UI die ervoor zorgt dat het lijkt alsof je praat met een echte persoon in plaats van met een computer.

Wat zijn de voor- en nadelen van chatbots? Wat hou je in je achterhoofd als je zelf een chatbot wil ontwikkelen? David De Block deed het uit de doeken tijdens onze Tech Talk. Wil je ook graag een Tech Talk bijwonen? Hou onze kalender in de gaten!


2017-04-20 15:26 Lezen in 2 minuten

infographic chatbots

 

Las je deze blogartikels al?

Contentstrategie voor regiosites Westtoer

Hoe helpen wij Westtoer? We ontwikkelden niet alleen een multisite, maar hielpen hen ook met de contentstrategie en het uitrollen van een marketing automation strategie. Daarnaast zorgden we voor datakoppelingen met systemen van andere leveranciers en staan we in voor de hosting van de websites en -applicaties!

2017-04-05 08:37 Lezen in 4 minuten

Multisite voor gemeenten binnen regio Kortrijk

Wij ontwikkelden een multisite voor de gemeenten binnen de reigo Kortrijk. Via deze technische set-up profiteren de verschillende gemeentelijke websites maximaal van gedeelde functionaliteiten en ontwikkelingen, terwijl ze toch grafisch en inhoudelijk hun eigen weg gaan.

2017-03-28 08:21 Lezen in 2 minuten

Nieuwssite BRUZZ: integratie Drupal met MailChimp

We zijn al sinds 2010 de vaste partner van de vzw Vlaams-Brusselse Media voor de bouw van de nieuwssite BRUZZ.be en haar voorganger brusselnieuws.be. In 2014 hebben we deze site nog volledig geüpgraded naar Drupal versie 7 en voorzien van een nieuwe, responsive, look & feel. In het voorjaar van 2016 hebben we brusselnieuws.be gerebrand naar BRUZZ.

2017-03-24 07:44 Lezen in 2 minuten

Mis geen enkel blogartikel

Geef hieronder je e-mailadres in. We brengen je op de hoogte zodra er nieuwe artikels verschijnen.

Meer weten?

Een babbeltje kan nooit kwaad

Laat je nummer achter of stuur ons een bericht. Wij nemen dan met plezier contact met je op!