Blog

Zin om wat bij te lezen? Vanuit onze up-to-date kennis in uitleenlopende webtechnologieën lees je over een aantal interessante digitale trends en -evoluties. We vertellen je ook meer over de verschillende projecten die we realiseerden en geven je nu en dan een inkijk in het professionele traject van een collega.

19 artikels

om te verslinden

3 lessen voor UX Designers vanop UX London 2016

Ken je UX London al? Dat is een - de naam zegt het al - Londens 3-daags congres waar UX Designers hun hartje kunnen ophalen. Het is een van Europa’s grootste congressen over user experience en combineert talks met workshops. De editie van 2017 komt weer dichterbij. Onze collega en UX-expert Clément was vorig jaar aanwezig. Hij deelt nog eens een aantal belangrijke quotes die hij heeft onthouden en bundelt ze in 3 best practices voor UX Designers.

2017-04-27 08:17 Lezen in 13 minuten

Chatbots: voordelen, nadelen, best practices

Wist je dat je een chatbot moet trainen? David De Block licht de voordelen en nadelen van chatbots toe en geeft je een aantal tips die je kan gebruiken als je zelf een chatbot ontwikkelt.

2017-04-20 15:26 Lezen in 2 minuten

Mobiele website Eandis afgestemd op gebruik “onderweg”

Wat moet je je voorstellen bij afgestemd op "gebruik voor onderweg"? Niet alleen de opmaak, maar ook de inhoud en diensten op de homepage passen zich aan de mobiele context van de gebruiker aan. Kom te weten hoe wij het Eandis-project aanpakten.

 

2017-04-13 09:31 Lezen in 2 minuten

Accelerated Mobile Pages: betere gebruikerservaring en SEO-bonus in Google en op Facebook

De moeite waard in internetland: Accelerated Mobile Pages - of AMP in ‘t kort. En jawel: als digitale marketingdame of -heer weet je maar best waar het over gaat. Het kan je immers heel wat voordelen opleveren. Welke voordelen zijn dat? Hoe kunnen wij je concreet helpen?

2017-04-11 16:49 Lezen in 3 minuten

Contentstrategie voor regiosites Westtoer

Hoe helpen wij Westtoer? We ontwikkelden niet alleen een multisite, maar hielpen hen ook met de contentstrategie en het uitrollen van een marketing automation strategie. Daarnaast zorgden we voor datakoppelingen met systemen van andere leveranciers en staan we in voor de hosting van de websites en -applicaties!

2017-04-05 08:37 Lezen in 4 minuten

Multisite voor gemeenten binnen regio Kortrijk

Wij ontwikkelden een multisite voor de gemeenten binnen de reigo Kortrijk. Via deze technische set-up profiteren de verschillende gemeentelijke websites maximaal van gedeelde functionaliteiten en ontwikkelingen, terwijl ze toch grafisch en inhoudelijk hun eigen weg gaan.

2017-03-28 08:21 Lezen in 2 minuten

Nieuwssite BRUZZ: integratie Drupal met MailChimp

We zijn al sinds 2010 de vaste partner van de vzw Vlaams-Brusselse Media voor de bouw van de nieuwssite BRUZZ.be en haar voorganger brusselnieuws.be. In 2014 hebben we deze site nog volledig geüpgraded naar Drupal versie 7 en voorzien van een nieuwe, responsive, look & feel. In het voorjaar van 2016 hebben we brusselnieuws.be gerebrand naar BRUZZ.

2017-03-24 07:44 Lezen in 2 minuten

Project manager worden? Deze skills zijn onmisbaar!

Bij zowel grote als kleinere IT-projecten spelen project managers een belangrijke rol. Maar hoe word je project manager en over welke kwaliteiten beschik je best? Kevin is aan de slag als project manager bij ONE Agency en licht het graag voor je toe.

2017-03-16 10:05 Lezen in 3 minuten

Continuous Delivery: vereenvoudig het delivery process

Het doel van Continuous Delivery is om de tijd tussen het hebben van een idee, en dat idee bij de gebruikers krijgen, aanzienlijk te verminderen. “The Principle of the 3 ways” helpt daarbij. Wat houden die richtlijnen precies in?

2017-03-01 13:07 Lezen in 6 minuten

Een applicatie die conferenties plant: hoe kan dat?

ONE Agency bouwde een applicatie voor EARLI en EAPRIL die de conferenties automatisch plant en ze vervolgens toont op de website. Lekker makkelijk!

2017-02-24 11:31 Lezen in 2 minuten

FEVIA: een nieuwe website met ruim 160 landingspagina’s per taal

ONE Agency beschikt over een stevige Drupal-expertise. We pakken graag uit met onze kennis, en dat resulteerde al in tal van knappe projecten waar we enorm fier op zijn.

De digitale transformatie van FEVIA is zo’n project. Het resultaat? Een uitgebreide Drupal-website die makkelijk werkbaar is voor de medewerkers van FEVIA én die bovendien gepersonaliseerde informatie toont aan de bezoekers, op basis van hun interesses. 

2017-01-26 16:14 Lezen in 2 minuten

5 snelle inzichten over Open Data

Open Data is openbare overheidsinformatie die ter beschikking wordt gesteld voor het grote publiek, dat het mag hergebruiken zonder beperkingen. Tijdens onze Tech Talk op 8 december 2016 gaf Mario Stevens (Toerisme Vlaanderen) ons een inkijk in de visie van Toerisme Vlaanderen op Open Data. Welke 5 inzichten onthouden we?

2017-01-03 14:05 Lezen in 2 minuten

Mis geen enkel blogartikel

Geef hieronder je e-mailadres in. We brengen je op de hoogte zodra er nieuwe artikels verschijnen.